Rally van Wallonië: Pieter Tsjoen met sprekend gemak naar succes

Pieter Tsjoen (Toyota Corolla) schreef zondag de Rally van Wallonië op zijn naam. Tsjoen domineerde in de vierde manche van het Belgisch kampioenschap in Namen. De Belgische kampioen reed van vrijdagavond tot zondagnamiddag een quasi foutloze wedstrijd: enkel de laatste van 24 specials moest hij aan Patrick Snijers laten na een lekke band. Voor Tsjoen was het het vierde succes in de Rally van Wallonië na 2001, 2003 en 2004, meteen een evenaring van het recordaantal zeges van Snijers in Wallonië.

Belga

Voor de tweede en derde plaats was er wel nog spanning tijdens de slotdag. Patrick Snijers (Porsche 911 GT3) en Yannick Bodson (Porsche 911 GT3) leken zeker van hun tweede en derde plaats, tot het ogenblik dat ze werden gestopt door de politie die snelheidscontroles uitvoerde op de openbare weg. Beide rijders kregen een boete en door het oponthoud onderweg verschenen ze ook te laat aan de start van de volgende klassementsrit. Snijers kreeg een tijdstraf van 1:30, Bodson kreeg 1:10 aangerekend. Patrick Snijers zakte zo naar een vierde plaats, maar na een geweldige remonte eindigde hij alsnog op de tweede plaats.

De derde plaats was voor Xavier Bouche (Renault Clio S1600), die dankzij deze prestatie de nieuwe leider wordt in de tussenstand van het kampioenschap. Hij profiteerde van de opgave van de vorige leider, Bob Colsoul (Mitsubishi Lancer), op zaterdag.

De volgende wedstrijd is de Sezoensrally te Bocholt op 21 mei.