Laura Bush drijft spot met manlief

Laura Bush heeft zich zaterdagavond van haar olijke kant getoond. Op een galadiner voor correspondenten van het Witte Huis hing ze ongegeneerd de vuile was buiten van manlief, president George W. Bush.

Belga

En de First Lady kreeg de lachers met haar grappen en grollen probleemloos op de hand.

Laura dreef de spot met het vroege uur waarop haar man onder de wol kruipt. Ze vertelde dat George om 9 uur al in een diepe slaap verzonken is. "Dan zit ik op tv naar 'Desperate Housewives' te kijken. Dames en heren, ik BEN een vertwijfelde huisvrouw. De vrouwen zouden eens met George getrouwd moeten zijn".

De First Lady toonde zich verbaasd over het feit dat ze George in een bibliotheek had leren kennen. Die geldt niet bepaald als een boekenwurm. "Ik bracht vroeger twaalf uur per dag in de bibliotheek door, en toch heb ik hem ontmoet".

Ook de problemen die manlief heeft met de uitspraak van de Engelse taal, passeerden de revue. "In tegenstelling tot hem kan ik bijvoorbeeld het woord 'nucleair' ('nuclear') wel correct uitspreken", gekscheerde Laura.

De fratsen van mevrouw Bush waren geen goddelijke ingeving. Alles verliep volgens een vooraf vastgelegd draaiboek. De president vergastte de genodigden op een afgezaagde mop, waarop Laura assertief tussenkwam met de frase: "Toch weer die oude rommel niet", en zelf op het spreekgestoelte klom. George aanhoorde het allemaal met zijn typische grijnslach. Het galadiner voor de pers van het Witte Huis vindt al bijna honderd jaar plaats. In principe drijft de president dan de spot met zichzelf.