WB turnen Gent: Vierde en vijfde plaats voor Aagje Vanwalleghem

Op de wereldbeker turnen in Gent heeft Aagje Vanwalleghem (Steeds Hoger Wevelgem) zondag een vierde plaats behaald op de brug, met haar sprongoefening werd ze vijfde. Hans Merckx (MK Gym Mechelen) werd zesde op het paard met bogen.

Belga

Vanwalleghem kon zich zaterdag rechtsreeks plaatsen voor de sprong, maar voor de brug had ze na een dertiende plaats in de kwalificaties een wildcard van de turnfederatie nodig. Tijdens haar sprongfinale voerde Vanwalleghem twee sprongen uit met een vrij stabiele landing, wat haar 8.975 punten en een vijfde plaats opleverde. Ook op de brug ging het goed. Ze toonde haar wildcard waard te zijn en eindigde met een score van 9.000 punten op de vierde plaats. Een prima prestatie voor Vanwalleghem in haar eerste wedstrijd na de Olympische Spelen van Athene.

Merckx plaatste zich totaal onverwacht voor de finale op paard met bogen. In zijn eerste grote internationale finale turnde de eerstejaarsstudent kinesitherapie zich met 8.125 punten naar de zesde plaats. Zijn prestatie is een opsteker voor het mannenteam van het Topsportcentrum Gent, dat na het afzeggen van de geblesseerde Koen Van Damme en de mindere dag van Gunther Couckhuyt, zaterdag, zo toch kan terugblikken op een geslaagde thuiswedstrijd.

De Amerikaanse Alicia Sacromone was de mees succesvolle turnster bij de meisjes (goud op sprong en grond). Catalina Ponor, olympisch kampioene aan de balk, was ook in Gent het sterkst op dit toestel. Elisabeth Tweddle, brons op het laatste WK, won met een score van 9.600 de brugfinale.

Bij de mannen stond er geen maat op de Nederlander Yuri Van Gelder, die aan de ringen een duel aanging met de Bulgaar Jordan Jovtchev. Van Gelder won met 9.775, de hoogste score van het kampioenschap. De Kroaat Robert Seligman was de beste aan het paard met bogen en verder was er goud voor de Roemeen Razvan Dorin Selariu (sprong), de Spanjaard Andreu Vivo (brug), de Canadees Brandon O'Neil (grond) en de Kazach Yernar Yerimbetov (rek).