Kust blikt terug op geslaagd 1 mei-weekend

De Kust blikt terug op een geslaagd 1-meiweekend met een hotelbezetting van 85 tot 90 %. Dat zegt André Desmidt, directeur Toerisme Knokke-Heist.

Belga

Daarnaast zijn heel wat eendagstoeristen naar de Kust afgezakt waardoor de toegangswegen heel wat verkeer te verwerken kregen. Zo telde Knokke-Heist zondagnamiddag nog gemiddeld veertig wagens per minuut die de gemeente binnenreden.

"Niet alleen tijdens het 1-meiweekend zaten de hotels grotendeels vol, ook voor de komende dagen zijn er al heel wat boekingen genoteerd. Daarnaast zoeken ook heel wat mensen hun tweede verblijf aan de Kust op, wat eveneens voor extra drukte zorgt", aldus de directeur van Toerisme Knokke- Heist.

"Het zonnige 1-meiweekend, gekoppeld aan het mooie weer, het komende hemelvaartsweekend en de plechtige communiefeesten zorgen ervoor dat het kusttoerisme het bijzonder goed doet", aldus Desmidt. "Velen genieten van een extra vakantieweek omdat vele bedrijven en instellingen zowel op maandag 2 mei als op de vrijdag na Hemelvaartsdag hun deuren sluiten. Dat alles, in combinatie met het zomerweer, maakt een geslaagde week aan de Kust. De opeenvolging van de twee feestweekends is voor ons dan ook eerder een pluspunt dan een minpunt", aldus nog Desmidt.