Vrouw schiet echtgenoot dood tijdens echtelijke ruzie in Roly

Een echtelijke ruzie in Roly bij Philippeville is in de nacht van zaterdag op zondag uitgemond in een dodelijke schietpartij. Dat is zondag uit gerechtelijke bron vernomen.

Belga

Een vrouw schoot haar echtgenoot in de buik, waarop die aan zijn verwondingen overleed.

De ruzie ontstond omstreeks 2.30 uur toen het echtpaar thuiskwam. De vrouw was bang en vluchtte naar de buren, waar de man haar vervolgens kwam opzoeken en haar verplichtte om terug mee naar huis te gaan. In de woning van het paar zette de twist zich voort. Volgens Jean-Louis Evrard, subsituut van het parket van Dinant, greep de man naar een wapen en sloeg hij er de vrouw mee. De vrouw slaagde erin het geweer af te nemen, richtte het op de man en schoot.

Het slachtoffer werd in de buik geraakt en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Chimay. Zijn partner, die bij de ruzie ook verwondingen opriep, werd voorlopig vrijgelaten. Ze zou eerstdaags onder aanhoudingsmandaat worden geplaatst door substituut Evrard. De zeven kinderen van het echtpaar zijn onder de hoede van een sociaal assistente geplaatst.