Vijfentwintig lichtgewonden na incident met attractie Bobbejaanland

Zo'n 25 bezoekers van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart zijn zaterdagnamiddag lichtgewond geraakt toen de attractie waarin zij zaten, de rollercoaster Bob Express, te kampen kreeg met een defect.

Belga

Dat meldt Rudi Rasschaert, directeur van het pretpark.

"Zatermiddag is na een normale instap- en startprocedure gedurende de aanloopronde een breuk opgetreden in het treinstel. Door deze breuk start de noodstopsituatie waarbij de motoren buiten werking worden gesteld. In deze situatie bolt de trein normaal naar het laagste gedeelte van het parcours. Maar doordat er na de breuk twee treinhelften waren, zijn deze naar dezelfde zone gebold waar ze tegen mekaar tot stilstand zijn gekomen", legt directeur Rasschaert uit.

Na het incident werd de evacuatieprocedure opgestart en werden alle inzittenden van de twee treintjes naar de Rode Kruispost gebracht. Vijfentwintig pretparkbezoekers raakten lichtgewond. Uiteindelijk werden vier bezoekers met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zij konden dezelfde dag nog weer naar huis.

Hoe de panne precies is veroorzaakt, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. "Afgelopen winter werden de koppelstukken periodiek vervangen en door de keuringsinstellingen goedgekeurd", verzekert Rasschaert.

De attractie zal eerstdaags weer worden opgestart.