Moordslachtoffer Paal bekend bij Nederlandse gerecht

De Nederlander, die woensdag werd doodgeschoten in een afgelegen bedrijfshal aan de Venusbergstraat in Paal (Beringen), is de vijftiger Jo Keulers uit het Nederlands-Limburgse Stein. Van de daders van de moord of het moordwapen ontbreekt elk spoor. Er moet nog een autopsie uitgevoerd worden op het stoffelijk overschot.

Belga

Keulers is zaakvoerder van de kwekerij van koi karpers, die in de hal in Paal is ondergebracht. In Stein bezat hij nog een autosloperij. Keulers is een bekende van het Nederlandse gerecht. Volgens het openbaar ministerie in Maastricht heeft hij vorig jaar in de cel gezeten voor het bezit van grondstoffen voor de aanmaak van xtc. Midden juli 2005 moest Keulers normaal gezien voor de rechter in Nederland verschijnen.

In het onderzoek van het parket van Hasselt behoort een afrekening in het drugsmilieu tot één van de denkpistes. Het is immers niet de eerste keer dat een Nederlander in Belgisch-Limburg wordt geliquideerd.

Het levenloze lichaam van de man uit Stein werd woensdag aangetroffen met vijf tot zes schotwonden. Zijn vrouw ontving een anoniem telefoontje dat er iets met haar echtgenoot was gebeurd. De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo trof de doodgeschoten man aan. De GDA van Hasselt is bezig met het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer