Anita Kulcsar en Henning Fritz handbalspelers van het jaar 2004

Print
De Hongaarse handbalster Anita Kulcsar, in januari omgekomen bij een verkeersongeval, en de Duitser Henning Fritz zijn aangeduid als spelers van het jaar 2004, na een stemming georganiseerd door de Internationale Handbalfederatie (IHF). Dat maakte de IHF dinsdag bekend.
Kulcsar kwam op 28-jarige leeftijd om het leven toen ze met haar auto op weg was naar een training van haar club Dunaferr. In totaal ging 65,7% van de stemmen naar haar. Ze ging drie Deense olympische kampioenes vooraf: Katrine Fruelund (8,8%), Rikke Schmidt (6,4%) en Line Daugaard (5,3%).
Kulcsar maakte als 19-jarige haar debuut bij de Hongaarse nationale ploeg en speelde 165 interlands. Afgelopen december pakte ze met Hongarije nog brons op het EK in eigen land.

Doelman Henning Fritz werd met Duitsland Europees kampioen en tweede op de Olympische Spelen van Athene. Met 38,5% van de stemmen had hij een ruime voorsprong op de Spaanse wereldkampioen Juan Garcia (17,2%) en de Kroatische olympische kampioenen Mirza Dzomba (9,7%) en Ivano Balic (9,2%).