Ernst August von Hannover heeft ziekenhuis verlaten

Print
Prins Ernst August von Hannover, de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, heeft maandagnamiddag het ziekenhuis Centre hospitalier Princesse Grace (CHPG) in Monaco verlaten.
Dat heeft het prinselijke paleis dinsdag laten weten. De 51-jarige Ernst August werd op 5 april in het ziekenhuis opgenomen met acute problemen aan zijn alvleesklier.

"De prins van Hannover heeft van de artsen de toestemming gekregen om het ziekenhuis te verlaten op maandag 18 april in het begin van de de namiddag", luidt het in de officiële persmededeling. Afgelopen donderdag kondigden de artsen al aan dat de gezondheidstoestand van de zieke prins, die bekend staat om zijn rijkelijke tafelgewoonten, er op vooruitging en dat zijn "biologische parameters stabiel bleven". Toch moet Ernst August nog enkele dagen onder permanente medische zorg blijven. Daardoor kon hij de uitvaartplechtigheid van zijn schoonvader prins Rainier III van Monaco afgelopen vrijdag niet bijwonen.
Prins Ernst August moest in juni 2000 ook al eens in een ziekenhuis worden opgenomen nadat hij onwel was geworden op een gala-avond op een kasteel in Duitsland, ter gelegenheid van de nationale dag van Monaco tijdens de Wereldtentoonstelling in Hannover.