Belgische delegatie in Washington eert Amerikaanse helden WOII

Print
In aanwezigheid van prinses Mathilde, minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht en minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker heeft kroonprins Filip maandag in Washington een lauwerkrans neergelegd bij het monument ter ere van de Amerikaanse soldaten die gestreden hebben in de Tweede Wereldoorlog.
Het eerbetoon van de Belgische delegatie in Washington kadert in de vele herdenkingsplechtigheden die plaatsvinden naar aanleiding van de zestigste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei aanstaande. Na de korte plechtigheid ontmoetten het prinselijk paar en de ministers enkele veteranen van het Ardense offensief.
Het World War II Memorial in Washington brengt hulde aan de 16 miljoen Amerikanen die hun land hebben gediend tijdens de oorlog. Meer dan 400.000 Amerikanen verloren het leven in het strijdgewoel. Het herdenkingsmonument, dat zich in het hartje van Washington tussen het Lincoln Memorial en het Washington Monument bevindt, is pas sinds de lente van vorig jaar officieel geopend. Het is de eerste keer dat leden van het Belgische koningshuis de site bezochten.