Koningspaar bezoekt Roeselare en bedrijf Remmery

Print
Koning Albert II en koningin Paola brachten dinsdagmorgen een officieel bezoek aan Roeselare. Het koningspaar bezocht ook het door een racist geplaagde bedrijf Remmery in Ledegem.
Albert en Paoloa werden in Roeselare verwelkomd door de West-Vlaamse gouverneur en burgemeester Denys. Als aandenken aan hun bezoek kregen ze de tien reuzen van de stad in klein formaat.
De koning bracht daarna een bezoek aan het Nationaal Wielermuseum, waar hij door wielerkampioen Freddy Maertens werd gegidst. Daarna ging het naar de Europese marktleider inzake tex mex producten Poco Loco in het Roeselaarse industriegebied. In het VTI ontmoette de koning dan opnieuw de koningin, die er bezoeken aan de biohoeve van vzw Lochting Dedrie, een project dat een vorm van begeleide tewerkstelling realiseert, en het Hoger Instituut voor Verpleegkunde en Biotechnologie had opzitten.
Tijdens het contact van de koning en koningin met het publiek op het marktplein riepen aanhangers van Voorpost slogans als 'België Barst'. Een twintigtal rechts-extremisten werd opgepakt.

Na het bezoek aan het VTI bezoeken koning Albert II en koningin Paola nog het Ledegemse bedrijf Remmery, dat al enkele maanden bedreigd wordt door een anonieme briefschrijver.