Erfgoeddag zaterdag officieel geopend

Print
Zondag wordt de jaarlijkse Erfgoeddag gehouden. Meer dan 460 erfgoedorganisaties zullen samen meer dan 700 gratis activiteiten organiseren, rond het thema Gevaar. Zaterdag werd de Erfgoeddag officieel geopend.
Gastlocatie van dienst was het Openluchtmuseum Bokrijk dat op de Erfgoeddag voor het eerst in zijn geschiedenis volledig gratis open zal zijn.

Sylvain Sleypen, voorzitter Domein Bokrijk, kondigde aan dat het museum binnenkort in haar presentatie ook de jaren 1960 en 1970 zal meenemen. Met de uitbreiding van de tijdslijn wil Bokrijk een voortrekkersrol spelen in het bewaren van het naoorlogs erfgoed. Vervolgens opende Jan Cools (voorzitter Stuurgroep Erfgoeddag) de Erfgoeddag officieel. Hij wil het bewustzijn vergroten door het erfgoed zichtbaar te maken. Door het thema gevaar is het trouwens voor het eerst dat er op zo'n grote schaal aandacht gaat naar wat conservatoren, restaurateurs en honderden professionele en vrijwillige erfgoedzorgers dagelijks achter de schermen doen om het erfgoed te behoeden tegen licht, klimaatsomstandigheden, vervuiling, maar ook tegen incidenten zoals brand, waterschade, diefstal.

Alle activiteiten op de Erfgoeddag zondag 17 april zijn gratis en lopen van 10 tot 18 uur. Alle informatie vindt u op www.erfgoeddag.be