Interimwinkel moet Bilzenaars aan job helpen

Print
Bilzen is in de interimwereld al jaren een blinde vlek. Daar wil het stadsbestuur wat aan doen. Samen met de vzw Stichting Interim richtte burgemeester Sauwens een ‘interimwinkel’ op. Het gaat om een uniek samenwerkingsakkoord met de uitzendsector, dat de arbeidskansen van de inwoners moet vergroten. Het pilootproject start maandag en zal zes maanden lopen.
BR> “De werkloosheid steeg in onze regio in een jaar met meer dan 14 %. Op dit ogenblik tellen we 1.800 werklozen. Hoog tijd om daar wat aan te doen,” stelt Sauwens. “Daarom proberen we werkzoekenden en de uitzendsector dichter bij mekaar te brengen. De uitzendkantoren engageren zich tot het beter bekendmaken van hun vacatures door een permanente aanwezigheid in Bilzen.”
Daarvoor stelt het stadsbestuur het vroegere directielokaal van De Wandeling in de Hospitaalstraat ter beschikking. Tijdens de kantooruren zullen de elf deelnemende uitzendkantoren het beurtelings permanent bemannen. De vacatures worden ook via een vacaturebord in het stadhuis geafficheerd. Volgende uitzendkantoren ondertekenden het samenwerkingsprotocol: Manpower, Flexpoint, t-interim,Actief interim, Asap interim, Atoll, Ago interim, Vedior, BIK interim,Konvert interim en CQ Staffing.