Kinderen wandelen monolietenpad Tongeren in

Print
Het nieuwe educatieve monolietenpad in natuurgebied De Kevie ging vrijdag open. Tientallen kinderen, gedeputeerde van Leefmilieu Frank Smeets, milieuschepen Johnny Vrancken en directeur van Natuurpunt Willy Ibens wandelden het in. Langs het 3,5 kilometer lange wandelpad staan tien monolieten. Natuurpunt zorgde voor de tekst en kunstenaar Hubert Terwingen voor de pentekeningen op de stenen.
BR> “We staan dagelijks met 25 vrijwilligers in voor het onderhoud van dit 202 hectare grote landschapspark van de Oostelijke Jeker,” zegt conservator Roger Nijssen.

“Dit educatieve wandelpad is vooral bedoeld voor leerlingen van de derde graad van de basisschool en van de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Zij krijgen een folder met uitleg,werkboekjes en een map. De provincie betaalde voor dit project 11.000 euro en de stad 2.850 euro. Natuurpunt wil de leerlingen zo op een speelse en leerzame manier in contact brengen met de fauna en flora in De Kevie. We hopen het wandelpad nog verder te ontsluiten door, in de toekomst,een lus vanuit Mal,Nerem,Blaar en het centrum door de Kevie aan te leggen.”
Het wandelpad is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.