Vijf doden bij schietpartij in Hilversum

Print
Een 46-jarige hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn gezin en zichzelf om het leven gebracht in Hilversum.
De vader gebruikte zijn dienstwapen om eerst zijn 42-jarige vrouw en toen zijn drie zoons van acht, zes en drie dood te schieten. Zij werden levenloos in hun bed aangetroffen, vermoedelijk zijn de slachtoffers in hun slaap omgebracht.

Dat maakten de politie en de gemeente zaterdagavond tijdens een persconferentie bekend. Rond 12.30 uur zaterdag kreeg de politie een melding van twee familieleden binnen die de lichamen in het huis aan de Hilverstweg in Hilversum aantroffen. Volgens districtchef J. Crijns van de politie Hilversum waren er geen sporen van een worsteling. De man heeft elders in het huis de hand aan zichzelf geslagen. De politieman was bevoegd om zijn dienstwapen in huis te hebben. Over het motief is nog niets bekend.

Iedereen heeft diep geschokt gereageerd op het familiedrama. In de buurt zijn mensen aangeslagen en er heerst onbegrip. "Ongelofelijk dat zoiets in deze buurt kan gebeuren", is een veel gehoorde reactie. De meest mensen kenden het gezin en omschrijven het als een normale familie. "Ik kan het niet bevatten. Eergisteren was ik nog bij hen. Alles leek normaal. Zijn vrouw was er ook, ze gingen gewoon eten kopen en maakten nog een geintje", aldus een aangeslagen buurtbewoner die het gezin goed kende.

Ook de directie en leerkrachten van de Montessorischool-Zuid in Hilversum, waar de drie omgekomen jongens naar school gingen, hebben met afschuw en verdriet kennisgenomen van het drama. De school, die 340 leerlingen telt, probeert dit weekeinde alle ouders op de hoogte te stellen. In overleg met het Regionale Opvangteam Jeugd is een draaiboek voor de opvang van leerlingen en leerkrachten opgesteld. Maandag zal in het teken staan van opvang van leerlingen, leerkrachten en ouders.
Het KLPD, waar de vader werkzaam was, heeft met grote verslagenheid gereageerd. Korpschef P. van Zunderd spreekt van een onbegrijpelijke tragedie.
Volgens burgemeester E. Bakker van Hilversum is er direct professionele hulpverlening ingezet voor de familie, de school, de buurt en de sportvereniging van de kinderen. Bakker riep tijdens de persconferentie de media op zich terughoudend op te stellen tegenover de familie, school en buurt.