ATP Monte Carlo: Christophe Rochus eruit in 1e ronde

Print
Christophe Rochus (ATP 65) ging er maandag uit in de eerste ronde van de ATP Masters Series in Monte Carlo (Mon/1,87 miljoen euro/gravel). Na twee zeges in de kwalificaties verloor de oudste Rochus-broer na een verdienstelijke partij van de Argentijn Gaston Gaudio, de nummer zes van de wereld en vierde reekshoofd in het Prinsdom: 7-6 (7/3), 6-2 in 1u29.
Vooral in de eerste set deed Christophe Rochus heel goed mee tegen de gravelspecialist, die vorig jaar Roland Garros op zijn naam bracht. Bij een 6-5 stand lukte Rochus de break en sleepte zo een tiebreak uit de brand. Die verloor hij met duidelijke cijfers (7-3). Met gesterkt vertrouwen trok Gaudio de tweede set snel naar zich toe in 30 minuten.

De Argentijn won nu beide onderlinge duels tegen Christophe Rochus. Hun eerste wedstrijd gaat al terug tot 1998 in een Futurestoernooi in Duitsland. Gaudio, die slechts 6 dagen ouder is dan Christophe (26 jaar), won toen met 6-2, 6-3. In de tweede ronde wacht Gaudio de winnaar van het Duitse treffen tusesn Rainer Schüttler (ATP-36) en Nicolas Kiefer (ATP-31).