Doelman AEC Bergen veroordeeld voor slagen in spelerstunnel

Print
De correctionele rechtbank van Brugge heeft maandag doelman Chris Van De Putte van voetbalploeg AEC Bergen tot drie maanden cel met uitstel en 1.000 euro boete veroordeeld voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan de hoofdsteward en de veiligheidsverantwoordelijke van Cercle Brugge. Olivier Suray werd vrijgesproken. Geen van beiden kreeg een stadionverbod opgelegd.
De feiten vonden plaats in de spelerstunnel van het Brugse Jan Breydelstadion in februari vorig jaar, na een -volgens het openbaar ministerie tumultueuze - wedstrijd tussen beide ploegen. De Waalse eersteklasser won nadat twee doelpunten van de thuisploeg afgekeurd werden.

Volgens de veiligheidsverantwoordelijke van Cercle Brugge, die als getuige was opgeroepen, kreeg hij een vuistslag van Van De Putte op de borst. Wie hem op de enkel trapte, kon hij niet zien. Een en ander zou begonnen zijn nadat Suray de Brugse supporters had uitgedaagd. Een agent die getuige was van de feiten, verklaarde dat er na de wedstrijd een gespannen sfeer hing in de stadiongangen. Ook hij had Suray geen slagen zien toedienen.
De procureur pleitte dat de doelman van Bergen eerst de hoofdsteward en daarna de veiligheidsverantwoordelijke sloeg. Volgens hem had Suray ook slagen uitgedeeld, maar de rechtbank achtte die betichting niet bewezen.