Microsoft dient klacht in tegen acht Amerikaanse informaticabedrijven

Print
Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft maandag bekendgemaakt dat het klacht gaat indienen bij de Amerikaanse federale justitie tegen acht informaticabedrijven, die volgens de betichting namaak Microsoft-producten op de markt brengen.
Microsoft ontdekte dat duizenden KMO's illegaal namaakproducten verkopen tegen zeer lage prijzen. De bedrijven in kwestie brengen software en hardware op de markt, uitgerust met Microsoft-onderdelen, zonder over de nodige licenties of authenticiteitscertificaten beschikken, aldus Microsoft in een communiqué. Onze partners hebben te kampen met deze 'prijsconcurrentie', waarbij "op een oneerlijke manier illegale software wordt verkocht. Dat is niet rechtvaardig", zei Bonnie MacNaughton, een juridische verantwoordelijke bij Microsoft.

De klachten hebben betrekking op bedrijven die geen gevolg hebben gegeven aan een waarschuwing van Microsoft, die dateert van januari. Ze zijn gebaseerd op een nieuwe federale wet op namaak, die van kracht is sinds eind december. De bedrijven in kwestie zijn Technology One en Abacus Computer Corp (Californië), Avantek Inc. (Florida), First E-Commerce (Texas), M and S Computer Products Inc. (New Jersey), Micro Excell (Alabama), Odyssey Computers (Maryland) en Signature PC (Rhode Island).