Politie zet omgeving woning Fourniret af voor nieuwe graafwerken

Print
Op zo'n tweehonderd meter van de woning van Michel Fourniret in Sart-Custinne werden maandagmorgen dranghekken geplaatst. Verschillende diensten zijn reeds ter plaatse om er nieuwe zoekingen te starten.
Zo zijn de speurders van de GDA van Dinant er al, commissaris Jacques Fagnart en de mensen van de civiele bescherming en van het Disaster Victim Identification Team van de federale politie. Maandag en dinsdag worden diverse voorbereidingen getroffen voor de graafwerken die woensdag van start gaan.
Het gerecht van Dinant wil met dit speurwerk de verklaringen van Monique Olivier van maart 2005 verifiëren. Haar verklaringen wijzen op de mogelijkheid dat tenminste één lichaam begraven ligt op het eigendom, zo heeft de procureur des konings van Dinant, Arnould d'Aspremont Lynden, maandag aan de woning van Fourniret in Sart-Custinne aan de pers gezegd.
De graafwerken gaan volgens de procureur twee tot drie weken duren. "Misschien is dit speurwerk tevergeefs, maar we kunnen het ons niet veroorloven deze werken niet te doen," zei d'Aspremont Lynden. De werken houden verband met de verklaring van Olivier dat Fourniret een au pair en twee babysitters om het leven bracht.
Er zal gegraven worden onder een vloersteen en in de hele tuin, die ongeveer 20 are groot is. Fourniret deed heel wat werken in de tuin en graafde volgens getuigen overdreven grote putten voor het planten van sommige bomen.
Over een bericht in Le Soir zei de procureur van Dinant dat hij niet van de informatie op de hoogte was. De krant schreef maandag dat het gerecht onderzoek deed naar een sekte die geleid werd door een voormalige pater met wie Fourniret in het begin van de jaren 1990 vaak contact had.