"STVV kan wel de nul spelen"

Print
Vooral op defensief vlak heeft het team van good-old Guy Mangelschots weer puik werk geleverd in dit belangrijke degradatieduel bij Brussels.
“Er is inderdaad weer vertrouwen onder mekaar,”lachte mandekker Egon Wisniowski, die zijn taak naar behoren vervulde. “Ik kreeg de opdracht om de aanvallende inpulsen van De Camargo af te stoppen. Ik denk wel dat ik daarin geslaagd ben. Of het verdedigen met vijf een ingeving van Mangelschots persoonlijk was, weet ik niet. Het was alleszins een geslaagde zet. De trainersstaf deed het voorstel tijdens de training en het liep voortreffelijk.”

Nicky Hayen kende als libero weinig of geen problemen.Achter het duo Wisniowski-Baratto. “Ik moet voor de extra zekerheid zorgen. Je ziet, STVV kan ook op de nul spelen als het moet. In tegenstelling tot wat soms beweerd wordt.” Ook Christopher Baratto voelde zich duidelijk in zijn sas met dit nieuwe systeem.“Hopelijk kunnen we de supporters iets extra gunnen door Genk ook op die manier aan te pakken. Maar laat ons eerst nagenieten van deze belangrijke zege. De degradatiestress is toch wat afgenomen met deze zege.”