WK 2006 Iran - Noord-Korea: scheidsrechters bekogeld

Flessen en stoelen vlogen naar de hoofden van de scheidsrechters, die woensdag in Pyongyang de WK-kwalificatiematch tussen Noord-Korea en Iran (0-2) leidden.

Belga

Bijna 70.000 toeschouwers woonden de wedstrijd bij in het Kim Il-Sung stadium. Op het einde van de partij lieten de woedende thuissupporters gedurende 20 minuten de Syrische scheidsrechter Mohammed Kousa en zijn assistenten niet toe om het terrein te verlaten.

De poppen gingen aan het dansen toen de hele Noord-Koreaanse ploeg, 0-2 achter in de 79de minuut, de spelleider belaagde, nadat die geen strafschop toekende bij een vermeend handspel van een Iraanse speler. De match lag gedurende vijf minuten stil en de fans gooiden flessen op de atletiekpiste rond de grasmat. Kousa bedaarde de gemoederen, maar haalde zich nadien nog meer problemen op de hals door de Noord-Koreaanse verdediger Nam Song-Chol uit te sluiten.

Na het eindsignaal moesten de Syrische scheidsrechter en zijn twee lijnrechters nog 20 minuten op het veld blijven omdat het flessen, stoeltjes en allerlei projectielen regende. Soldaten namen daarom plaats op de piste, terwijl de toeschouwers een fluitconcert lanceerden.

De derde opeenvolgende nederlaag laat Noord-Korea met geen enkel punt verweesd achter op de vierde en laatste plaats in groep B. De eerste twee in de groep mogen naar de wereldbeker in Duitsland.

Aangeboden door onze partners