Italiaans voetbal: Lazio op valreep gered van bankroet

Een advocaat van de Serie A-ploeg Lazio Roma moest met zijn scooter door de Romeinse verkeerschaos scheuren om zo op de valreep de nodige documenten af te leveren om de Italiaanse voetbalclub van het bankroet te redden. Dit meldde Il Corriere della Sera op woensdag.

Belga

Het financieel getergde Lazio begon vorige week onderhandelingen met de Italiaanse fiscus om de openstaande belastingen af te lossen. De club zou de staat 157 miljoen euro verschuldigd zijn door de gemiste betalingen tussen 2002 en 2004. Na de onderhandelingen kwam er een regeling tot stand waarbij Roma slechts 140 miljoen euro moet ophoesten in een periode van 23 jaar. De regeling stond pas dinsdag in de late voormiddag op punt, waardoor Lazio heel weinig tijd had om de nodige documenten af te leveren op de rechtbank van Tivoli, waar om 13u00 een bankroetprocedure van start zou gaan.

Gianmichele Gentile, de juridische assistent van clubvoorzitter Claudio Lotito, ontving de goedkeuring van de fiscus per fax net voor 12u00, waarop hij met de scooter naar Tivoli reed om daar onder het gejoel van ongeveer 1.000 Lazio-fans enkele minuten vóór de deadline aan te komen.