Benjamin De Ceulaer vanaf volgend seizoen van Feyenoord

Belofteninternational Benjamin De Ceulaer is vanaf volgend seizoen van Feyenoord Rotterdam. Zijn huidige club Sint-Truiden bereikte woensdag een financiële overeenkomst met de Nederlandse eersteklasser over de overgang van de spits.

Belga

De Ceulaer zelf kwam eerder al tot een akkoord met Feyenoord. Hij kan er een contract voor drie jaar met een optie op twee bijkomende seizoenen tekenen. De 21-jarige aanvaller moet nu enkel nog een medische keuring afleggen.

Vermoedelijk zal De Ceulaer eerst een jaar of een half jaar bij NAC Breda rijpen, dat ook interesse toonde in de jonge Belg, om nadien in de Rotterdamse kern opgenomen te worden. In overleg met de speler zal technisch directeur Mark Wotte binnenkort bepalen hoe de nabije toekomst van De Ceulaer in Rotterdam er uit zal gaan zien. "In dat gesprek zullen we bepalen of we Benjamin het eerste jaar uitlenen of dat hij direct begint in de A-selectie. Als we besluiten tot uitlenen, ligt onze voorkeur bij een club in de eredivisie", aldus Wotte op de website van Feyenoord.

De Ceulaer speelde sinds 2002 voor Sint-Truiden. Hij had er nog een contract tot eind volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners