Voormalig Europarlementslid Fernand Herman (cdH) overleden

Print
Voormalig minister en Europarlementslid Fernand Herman (cdH) is maandagmorgen op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt partijvoorzitster Joëlle Milquet.
Herman werd als niet-parlementslid in 1975 minister van Economie in de Belgische regering, een functie die hij tot 1977 uitoefende. In dat jaar werd hij verkozen tot senator. In 1978 verhuisde hij naar de Kamer. In 1979 werd hij verkozen in het Europees parlement. Hij zou tot 1999 Europees parlementslid blijven. Herman werd in 1932 in Boirs-sur-Geer bij Luik geboren. Aan de UCL behaalde hij de diploma's van doctor in de rechten en licentiaat in de economie. Hij behaalde ook het diploma van Fellow in Statistic Economy aan de Amerikaanse Columbia University. Tussen 1959 en '62 was Herman docent economie aan de Belgisch-Congolese Lovanium-universiteit in Leopoldstad. Tussen 1960 en 1962 werkte hij op het kabinet van Financiën in Leopoldstad. In 1964 keerde hij terug naar België.

Milquet roemde maandag het engagement van Herman, vooral op het internationale vlak. Die toewijding maakte van hem één van de meest actieve en gewaardeerde parlementsleden, aldus de cdH-voorzitster. Ze loofde Herman ook voor zijn oprechtheid, intelligentie en grote bekwaamheid.