Rouwregisters voor paus geopend in Belgische kathedralen

Print
In het hele land zijn zondag rouwregisters geopend naar aanleiding van het overlijden van de paus Johannes Paulus II. Elke kathedraal in België opende een register, evenals enkele grote kerken.
In het aartsbisdom Mechelen-Brussel is dat onder meer het geval voor de Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal en de Heilig Hartbasiliek in Brussel, de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen, de Sint-Pieter in Leuven, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Scherpenheuvel en de Sint-Martinusbasiliek in Halle.
In Antwerpen kunnen de gelovigen hun medeleven betuigen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
In het bisdom Gent ligt een rouwregister in de Sint-Baafskathedraal en het Bisschopshuis (Bisdomplein) in Gent, de basiliek van Oostakker-Lourdes en in de decanale kerken van Aalst, Dendermonde, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.
In het bisdom Brugge ligt een register in de Sint-Salvatorkathedraal, in de basiliek van Dadizele en de decanale kerken.
In het bisdom Hasselt werden registers geopend in de Sint-Quintinuskathedraal en Virga-Jessebasiliek in Hasselt, in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Tongeren, de basiliek Onze-Lieve-Vrouw Behoudnis in Kortenbos (Sint-Truiden) en Onze-Lieve-Vrouw van Rust in Heppeneert-Maaseik.
Ook in Wallonië liggen in tal van kerken en kathedralen rouwregisters.