WTA Miami: Henin-Hardenne verliest na drie sets

Justine-Henin Hardenne (WTA-40) is er niet in geslaagd zich voor de halve finales van het met 3,1 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) gedoteerde WTA-toernooi van Miami te plaatsen.

Belga

In de kwartfinales moest ze dinsdag na 2 uur en 17 minuten met 6-1, 6-7 (6/8) en 6-2 het onderspit delven voor het Russische tweede reekshoofd Maria Sharapova (WTA-3). Olympisch kampioene Henin-Hardenne startte helemaal niet goed aan haar partij. Pas na 41 minuten kon ze een eerste keer haar opslagspel behouden om tot 2-1 terug te komen... in de tweede set. In de eerste set was ze zelf een keer door de service van de nog geen 18 jaar jonge Russin gegaan om de score op 2-1 te brengen. Henin-Hardenne kon weinig inbrengen tegen het krachtige spel van de Wimbledon-winnares. Het was in die eerste set duidelijk dat ze na haar lange inactiviteit toch nog net wat te kort komt om met de topdrie van de wereld te kunnen wedijveren. Na 26 minuten stond de 6-1 op het bord.

In de tweede set ging het dezelfde weg op. De Belgische stond snel 4-1 achter. Sharapova maakte weinig fouten en stond uitstekend te serveren. Toch kon Henin-Hardenne nog terugkomen tot 4-3 en bij 5-4 redde ze drie matchballen op de opslag van de Russische om de stand op 5-5 te brengen. Henin-Hardenne ging beter en beter spelen en dwong bij 5-6 drie setballen af. Sharapova sleepte nog een tiebreak uit de brand, maar moest daarin uiteindelijk met 6-8 de duimen leggen, nadat ze nog eens twee setballen gered had. De tweede set nam 1 uur en 12 minuten in beslag.

In de derde set deelde Sharapova opnieuw autoritair de lakens uit. Opnieuw liep ze uit tot 4-1 en bij 5-2 kreeg ze een vierde matchbal, die ze nu wel benutte: 6-2 na 39 minuten.

In de halve finales neemt Sharapova het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse zussen Serena (WTA-4) en Venus Williams (WTA-9).