Premier geopereerd aan kransslagaders

Premier Guy Verhofstadt is woensdagnamiddag in het Gentse universitaire ziekenhuis geopereerd aan een vernauwing van één van de kransslagaders, de aderen die de bloedtoevoer naar de hartspier verzorgen.

Belga

BR> Met een ballonnetje en een kleine holle buis werd de slagader gedilateerd. De premier moet nog tot en met vrijdag in het ziekenhuis blijven. Volgens de artsen stelt hij het goed.

Premier Guy Verhofstadt was vanmiddag om 15 uur stipt aangekomen in het Gentse universitaire ziekenhuis. Volgens de woordvoerder is Verhofstadt op eigen kracht het ziekenhuis binnengewandeld.

Er waren geen cameraploegen of fotografen om zijn aankomst vast te leggen. De premier onderging daarop enkele medische onderzoeken.

Premier Guy Verhofstadt keerde terug uit vakantie in Toscane, zei zijn woordvoerder Didier Seeuws voor de dotteroperatie. "Hij is onwel geworden tijdens zijn vakantie. Er werd beslist dat Verhofstadt naar België zou komen voor een medische check-up." Seeuws wou niet bevestigen of ontkennen dat de premier pijn aan het hart heeft gehad, zoals sommige kranten woensdag meldden. "Hij voelde zich onwel tijdens zijn vakantie, maar zijn toestand is absoluut niet verontrustend," zegt de woordvoerder. Hij veronderstelt dat Verhofstadt volgende week, zoals voorzien, zijn werkzaamheden zal hervatten.