Britse tabloids onthullen identiteit vriendin prins William

Een week voor de Britse kroonprins Charles in het huwelijksbootje stapt met Camilla Parker Bowles, onthulden de Britse tabloids donderdag de identiteit van de vriendin van prins William, de tweede in rij voor de Britse troonopvolging.

Belga

De 21-jarige Kate Middleton werd gefotografeerd aan de zijde van de 22-jarige prins en zijn vader tijdens hun jaarlijkse skivakantie in het Zwitserse skioord Klosters.

Kate en William onmoetten elkaar twee jaar geleden, kort nadat ze hun studies kunstgeschiedenis begonnen aan de St-Andrews Universiteit in Schotland. Het tweetal woonde volgens de Britse kranten eerst samen in een appartement met drie andere vrienden, maar woont nu alleen in een 'cottage'.

Haar ouders, Michael en Carol, bezitten een huis ter waarde van 1,4 miljoen euro in Berkshire en zijn eigenaar van een postorderbedrijf. Het is de eerste keer dat de tabloids een foto publiceren van de vriendin van William. Tot nu toe respecteerden de kranten de vraag van prins Charles om geen berichten over het privéleven van zijn twee zonen te publiceren tot ze hun studies hebben afgerond.