BBC wil interview met Bob Marley (en dat is geen aprilgrap)

Print
De Britse televisiezender BBC, volop bezig met de voorbereidingen voor een documentaire over reggaezanger Bob Marley, heeft aan de Bob Marley-stichting een interview met de ster gevraagd. Ietwat opmerkelijk. De zanger is immers al 24 jaar dood.
"Helaas is het waar en gaat het hier niet om een aprilgrap", verduidelijkte een woordvoerder van de Britse openbare zender. "Iemand schaamt zich natuurlijk heel erg over de zaak", voegde hij eraan toe, verwijzend naar degene die verantwoordelijk is voor de misstap.
De BBC vroeg in een e-mail, gericht aan de stichting rond Bob Marley, een interview met de muzieklegende omdat de documentaire volgens hen "niet kan gerealiseerd worden zonder de medewerking van Bob Marley zelf".

De zender bood ondertussen al haar excuses aan de stichting aan en benadrukte dat die "de humor van de fout wel kon inzien". "We schamen ons natuurlijk zeer diep over het feit dat we in de e-mail naar de stichting geen rekening hebben gehouden met de dood van Bob Marley", aldus nog de woordvoerder.