Bakstenenproducent Wienerberger investeert 28 mio in België

De Oostenrijkse bakstenen- en dakpannenproducent Wienerberger investeert dit jaar 28 miljoen euro in België. Het grootste deel van de investering gaat naar de fabriek voor de Terca-gevelstenen in Beerse. Daar wordt de capaciteit opgedreven. Daardoor wordt de Kempense site de grootste gevelsteenproducent in Europa.

Belga

Het Oostenrijkse Wienerberger is de grootste bakstenenproducent ter wereld. In ons land is de groep vooral bekend van de Terca-gevelstenen en de Koramic-dakpannen. Dit jaar investeert Wienerberger 28 miljoen euro in ons land. "Daarvan gaat 24 miljoen euro naar de bakstenendivisie en 4 miljoen naar de dakpannenafdeling", zegt Johan Van Der Biest, algemeen directeur van Wienerberger Belgiê.

Wienerberger investeert ruim 17 miljoen euro in de producent van Terca-gevelstenen in Beerse. Daar verhoogt het bedrijf de productiecapaciteit op jaarbasis met 70 miljoen handvormstenen tot 210 miljoen stuks. Daarmee wordt de fabriek in de Kempen de grootste Europese producent van gevelstenen. Beerse bedient niet alleen de Belgische maar ook de Duitse en Britse markt. De investering levert zeventien extra arbeidsplaatsen op. Nu werken 98 mensen in Beerse.

Aangeboden door onze partners