Vader van levend verbrande tweeling in Nijvel dient klacht in

Print
Jean-Marc Claeys, de vader van de twee jaar oude tweeling die op 6 maart bij een brand omkwam, heeft vrijdag een klacht wegens onvrijwillige doodslag ingediend bij het parket van Nijvel. De twee kinderen, Lilou en Akis, verloren het leven bij een brand in een omgebouwde bestelwagen in Louvain-la-Neuve.
Via zijn Brusselse advocaat, Sven Mary, diende de vader van Lilou en Akis klacht in. Er zal een onderzoeksrechter aangesteld worden in de zaak. Hij zal de exacte tenlastelegging nog preciseren.
De klacht is vooral gericht tegen de moeder, die niet aanwezig was bij de bestelwagen op het ogenblik van het drama, maar ook tegen "alle personen, fysiek of moreel, die van ver of dicht ook maar enige verantwoordelijkheid hebben in de feiten". Daarmee wordt gedoeld op de UCL, de katholieke universiteit van Louvain-la-Neuve, die eigenaar is van het terrein, en de stad Ottignies, die instaat voor de veiligheid op die plaats.
Zeker is dat de twee kinderen alleen in de bestelwagen waren op het ogenblik van de feiten. Het voertuig, dat ook hun woonplaats was, was uitgerust met een houtverwarming. Ook de elektriciteit was niet in orde, volgens de brandweer van Waver. Toen het vuur uitbrak, bevond de moeder zich in een caravan in de buurt. Ze verklaarde niets gezien of gehoord te hebben.