Vader dode baby uit Kasterlee verdacht van doodslag op dochtertje

Print
De 23-jarige vader van de 17 maanden oude overleden baby uit Kasterlee is vrijdagochtend door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag op zijn dochtertje.
Dat heeft Karin Dalen, substituut van het Turnhoutse parket, vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Woensdagnamiddag overleed de baby in verdachte omstandigheden in een woning in Kasterlee. Een arts die als eerste ter plaatse kwam, stelde verwondingen vast die wezen op een gewelddadige dood. De GDA Turnhout en het labo kwamen ter plaatse en ook zij vermoedden dat het kind in verdachte omstandigheden om het leven was gekomen.
Vervolgens werd het parket verwittigd en voerde een wetsgeneesheer een autopsie uit. Op het lichaam van het meisje werden kneuzingen en andere verwondingen aangetroffen. Ook hier was de conclusie dat de baby een gewelddadige dood stierf. Eerstdaags volgt nog een toxicologisch onderzoek.
Het kindje had een Belgische vader en een Turkse moeder. Beide ouders werden verhoord. De vader legde verklaringen af die tegenstrijdig waren met de autopsie en andere technische vaststellingen. De man werd donderdag gearresteerd en vrijdagochtend door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag. Hij moet aanstaande dinsdag 5 april voor de raadkamer verschijnen.
Volgens het parket staat het onderzoek nog in zijn kinderschoenen en blijven alle pistes rond het overlijden van de baby open. Meer details kon Dalen in het belang van het lopende onderzoek nog niet kwijt.