Overleg over autovrije Truiense Grote Markt

Print
De vraag of er na de ingebruikname van de parking Clockhempoort in augustus nog auto’s mogen parkeren op de Grote Markt, zorgt voor beroering in Sint-Truiden.
Burgemeester Vandenhove liet eerder al weten dat zijn voorkeur uitgaat naar een autoloze markt. Hij kondigt nu een overlegronde aan met alle betrokken partijen.

Makkelijk zal dat niet worden: middenstanders en horeca staan erop dat de Grote Markt een centrumparking blijft. Peter Boden, woordvoerder van Horeca Sint-Truiden, heeft weinig vertrouwen in het overleg. “Wij wachten ook al jaren op een overlegvergadering voor een oplossing voor onze terrassen."

Burgemeester Vandenhove blijft bij het standpunt dat hij en zijn partij (sp.a) altijd al innamen over de autoluwe herinrichting van de Grote Markt, ook wanneer de ondergrondse parking van de Clockempoort gerealiseerd zal zijn.“We kunnen geen privé-investeerders aantrekken voor het aanleggen van een ondergrondse parking, als we op de Grote Markt toch evengoed auto’s laten parkeren." Vandenhove pleit voor een breed overleg tussen alle betrokkenen.

Peter Boden, woordvoerder van Horeca Sint-Truiden, heeft begrip voor de herinrichting van de markt,maar weinig vertouwen in het overleg.“Wij zijn al jaren vragende partij, maar wachten nog steeds op een overlegvergadering voor een snelle oplossing voor onze terrassen.Sint-Truiden is de enige stad in België waar de horeca-uitbaters elke week hun terras moeten opbreken om plaats te ruimen voor enkele marktkramers, hoewel op nog geen 50 meter de Groenmarkt zo goed als onbenut blijft.”