Politie Estland houdt verdachte aan van miljoenenroof via internet

Print
De politie van Estland heeft een 24-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het stelen van miljoenen euro's via internet. Dat heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt.
BR> De man boekte volgens justitie grote bedragen over vanaf bankrekeningen in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje. De Estlandse politie is al meer dan een jaar bezig met de zaak. Om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie installeerde de verdachte volgens de politie spyware op de computers van zijn slachtoffers. Daardoor kreeg hij de beschikking over rekeningnummers, wachtwoorden en andere vertrouwelijke informatie, aldus de politie.
Of het geld dat de internetfraudeur verduisterde terecht is, is niet duidelijk. Volgens IT-deskundigen gebruikte de fraudeur zeer ingenieuze software, die alle sporen van zijn activiteiten weer wiste nadat de gezochte informatie was verkregen. Het programma werd als bijlage meegestuurd met een groot aantal emails waarin mensen werden benaderd over werk bij gerenommeerde banken en de overheid.