Aardbeving Indische Oceaan: vijf Belgen gezond en wel teruggevonden

Print
Zeven buitenlanders - vijf Belgen, een Zweed en een Australiër - die vastzaten op het Indonesische eilandje Asu, zijn vrijdag met helikopters van het leger van Singapore terug in veiligheid gebracht.
De zeven buitenlanders bevonden zich op het moment van de aardbeving die in de nacht van maandag op dinsdag de westkust van Sumatra trof, op Asu, vlakbij het eiland Nias waar het merendeel van de dodelijke slachtoffers van de aardbeving viel.
"In totaal werden vijf Belgen gerepatrieerd. Het gaat om een Belgisch koppel en een man met zijn Indonesische echtgenote en hun dochtertje", aldus Rudy Huygelen, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken, vrijdag. "Vermoedelijk werd de Indonesische echtgenote beschouwd als Belg, vandaar het cijfer vijf".
De ambassades van Zweden en Australië in Jakarta bevestigden eveneens dat hun landgenoten werden gered, maar wilden daarover niet meer details geven.
Twaalf buitenlanders - twee Zweden, twee Duitsers, twee Fransen, drie Britten, twee Canadezen en een Amerikaan - werden donderdag al gezond en wel teruggevonden in het zuiden van het eiland Nias.

De hevige aardschok kostte volgens berichten van de Verenigde Naties (VN) in totaal aan 1.300 mensen het leven.