Bush betuigt medeleven bij overlijden van Terri Schiavo

De Amerikaanse president George W. Bush heeft donderdag zijn medeleven betuigd aan de familie van de donderdag overleden Terri Schiavo. Bush stelde dat de VS "erg triest" zijn door de dood van Schiavo en hij bepleitte een "cultuur van het leven".

Belga

"Miljoenen Amerikanen zijn vandaag triest om de dood van Terri Schiavo", zei Bush. "Ik roep iedereen die Terri Schiavo wil eren op te blijven bouwen aan een cultuur van het leven die alle Amerikanen waardeert en beschermt, vooral zij die nood hebben aan het medeleven van anderen", stelde de president, verwijzend naar de situatie waarin Schiavo stierf.

De 41-jarige vrouw leefde al 13 dagen zonder water of voedingsmiddelen. Op aanvraag van haar echtgenoot en bevel van het gerecht was de voedingssonde die de vrouw al 15 jaar in leven hield, op 18 maart verwijderd.

Volgens Michael Schiavo wilde zijn vrouw niet kunstmatig in leven worden gehouden. Hij leverde een bittere strijd tegen de ouders van Terri die de 41-jarige comapatiënte in leven wilden houden. De president schaarde zich eerder al duidelijk aan de kant van de ouders van Schiavo, die haar in leven wilden houden.