Comapatiënte Terri Schiavo is donderdag overleden

Comapatiënte Terri Schiavo (foto) is donderdag overleden, heeft de advocaat van haar echtgenoot meegedeeld. Op vraag van de echtgenoot van Terri en op bevel van het gerecht werd de voedingssonde van Schiavo op 18 maart weggenomen.

AP Ned

Het federale hof van beroep in Atlanta in de staat Georgia had het laatste verzoek van de ouders van Terri Schiavo verworpen, dat hebben de Amerikaanse televisiestations woensdagavond gemeld.

Bob en Mary Schindler tekenden dinsdagavond beroep aan en wilden dat hun verzoek werd onderzocht door de 12 rechters van het hof. De ouders van Schiavo gingen eerder al twee keer in beroep tegen de beslissing om hun dochter te laten sterven, maar hun klacht werd telkens verworpen. Vorig weekend werd hun beroep onderzocht door drie rechters, die het beroep met twee stemmen tegen één verworpen.

Daarmee is een einde gekomen aan de lange en bittere kwestie waarmee zelfs de Amerikaanse president George Bush zich bemoeide. Terri Schiavo is 41 jaar geworden.

Schiavo stierf in het verpleegtehuis in Pinellas Park in Florida waar ze jarenlang lag. Sinds 1990 verkeerde ze in vegetatieve toestand. Haar man Michael en haar ouders vochten allerlei rechtszaken uit over de vraag of ze mocht sterven. Haar man claimde dat zijn vrouw had aangegeven zo niet verder te willen leven. Haar ouders, Bob en Mary Schindler, trokken die bewering in twijfel en zeiden dat hun dochter er niet zo slecht aan toe was als haar man beweerde.