Twee jaar cel voor Nederlandse oplichter en dief

De Leuvense correctionele rechtbank heeft woensdag een 46-jarige in Limburg wonende Nederlander veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor enkele diefstallen en feiten van oplichting begin november vorig jaar. Hij kreeg ook een geldboete van 250 euro. De man heeft al een zwaar strafregister en zit sinds de feiten van november in voorhechtenis.

Belga

De man stal op 2 november 2004 in Leopoldsburg de tas van een vrouw en een gsm. Een dag later ontvreemdde hij in een frituur in Aarschot de inhoud van de kassa. Dezelfde avond arriveerde hij op een studentenfuif in Leuven waar hij zich uitgaf als eigenaar van de zaal en 700 euro eiste van de studenten. Toen hij werd opgepakt, bleek dat hij zich verplaatste met een gestolen auto.

De Nederlander werd in 1992 in Hasselt al veroordeeld tot twee jaar opsluiting wegens diefstal met geweld en misbruik van vertrouwen. In 1999 liep hij in Tongeren een straf op van zes maanden wegens slagen aan een ambtenaar. In 2002 werd hij in Tongeren nog eens veroordeeld tot twee jaar cel voor diefstal met geweld. Voor het uitzitten van deze straf werd hij gezocht toen hij in november werd opgepakt.