Staking gevangenis Itter: politie ontevreden over extra werk

De stakingen in een aantal Belgische gevangenissen zorgen voor heel wat bijkomend werk voor de politie, waardoor de normale politietaken noodgedwongen op de lange baan moeten worden geschoven.

Belga

Dat zegt Philip Van Hamme, nationaal voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV), donderdag. "Het is momenteel paasvakantie en we werken nu al met een minimumbezetting", verduidelijkt Van Hamme. "Doordat de politiediensten nu ook moeten instaan voor de veiligheid in de gevangenissen waar gestaakt wordt, komen de normale diensten in het gedrang en kan men aangevraagde 'rust' niet toekennen". Volgens Van Hamme is de situatie nu nog niet echt zorgwekkend, omdat minister van Justitie Laurette Onkelinx nog steeds geen personeel heeft moeten opvorderen. Maar als er tegen het weekend geen oplossing voor de sociale onrust wordt gevonden, zal het voor de politie volgens de nationaal voorzitter "zeer moeilijk" worden.

"Nu laat de situatie zich vooral voelen doordat agenten die de nachtdiensten werken, de volgende dag 's middags opnieuw al aan de slag moeten en doordat sommige normale patrouilles worden afgelast", aldus Van Hamme. "Ik heb vertrouwen in het overleg tussen minister Onkelinx en de vakbonden en het personeel", besluit Van Hamme nog, die hoopt dat er tegen het weekend een oplossing uit de bus komt.