Basket: Vilvoorde ontslaat Tom Johsnon

Eersteklasser Scarlet Vilvoorde wordt niet langer getraind door Tom Johnson, dat meldt Scarlet-voorzitter Danny Meysmans maandag. "Beide partijen hebben in onderling overleg besloten af te zien van verdere samenwerking", klinkt het. Als vervanger van Johnson werd oud-trainer Louis Casteels aangetrokken. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor het volgende seizoen.

Belga

"Het is met spijt dat we afscheid nemen van Tom Johnson", vertelt Danny Meysmans. "Een verschil in visie over het verdere verloop van de competitie ligt aan de basis van het vertrek. Tom is en blijft een excellente coach en een bekwaam trainer. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de sportieve uitbouw van de club en was een stuwende kracht naar meer professionalisme. De omstandigheden, heel wat ongeluk met blessures en de huidige rangschikking hebben er echter anders over beslist. Wij wensen Tom veel geluk in de verdere uitbouw van zijn carrière, die zonder twijfel succesvol zal zijn."

Vilvoorde is momenteel laatste in de rangschikking, met 39 punten uit 25 wedstrijden. Louis Casteels moet in de resterende 11 wedstrijden het behoud zien te verzekeren, maar dat wordt geen makkelijke opdracht. Vilvoorde ontvangt zaterdag al meteen Bree, de nummer twee uit de competitie.

De 53-jarige Casteels heeft er al een serieuze staat van dienst opzitten in het Belgische basket. In eerste klasse trainde hij Sint-Truiden, Mechelen, Willebroek, Fleurus, Ieper, Atomics Brussel, Aalst, Vilvoorde (1998-1999), Gent en Leuven. Momenteel is Casteels nog actief bij tweedeklasser Colfontaine. Volgens Daniel Meysmans zal Casteels beide functies combineren tot het einde van het seizoen.