Lance Armstrong als helper in Ronde van Vlaanderen

Lance Armstrong heeft geen ambitie om de Ronde van Vlaanderen te winnen, dat heeft de zesvoudige Tour de France-winnaar zondag gezegd voor de start van de Brabantse Pijl. Armstrong tekende er onder massale belangstelling het inschrijvingsblad.

Belga

"De Ronde van Vlaanderen is een schitterende koers, maar verwacht daar van mij geen glansrol. Ik stel me volledig ten dienste van de ploeg", klonk het. Armstrong als helper? "Natuurlijk. Waarom niet? Ik cijfer me volledig weg voor George Hincapie maar vooral ook voor Stijn Devolder. Die jongen is aan een knap seizoen bezig. Voor hem wil ik me in de aanloop naar de finale volledig opofferen."

Op de vraag hoe het met zijn conditie gesteld is, wist Armstrong niet meteen een antwoord te verzinnen. "Ik weet het het niet. Na de Brabantse Pijl zal ik die vraag deels kunnen beantwoorden. Wij hebben hier alvast een sterke ploeg en ook voor de Ronde van Vlaanderen staan we op ons best. We zien wel wat het worden zal. Na de Ronde van Vlaanderen trek ik opnieuw naar Amerika. Daar rij ik de Ronde van Georgia (19-24 april) en wat later volgt zien we wel. Ik ben alvast tevreden dat ik nog eens in België kan rijden. Hier zijn ze echt gek van de koers en dat is altijd leuk als renner", besloot een scherp ogende Lance Armstrong.