Personeel AIS in Genk beslist om voort te staken

De werknemers van het bedrijf Algemene Industriële Schilderwerken (AIS) in Genk hebben dinsdagavond beslist om voort te staken. Bij AIS in Genk werd vandaag/dinsdag al voor de vijfde dag gestaakt. De vakbonden erkennen de staking.

Belga

De bonden gaan morgen/woensdag aandringen op een onderhoud met de directie om uit de impasse te geraken, zo laat vakbondsafgevaardigde Roger Peeters van het ACV weten. De werknemers legden vorige dinsdag het werk neer nadat de directie één werknemer ontsloeg. Zolang de directie niet op dat voornemen terugkomt, blijven de werknemers voort staken. De vakbonden eisen daarnaast ook dat de werknemers een betere vergoeding krijgen en dat er maatregelen genomen worden om de veiligheid van de werknemers binnen het bedrijf te garanderen. De directie dreigt er intussen mee om de staking via de rechter op te laten heffen en liet vorige week in dat kader al door een deurwaarder vaststellen dat het bedrijfsterrein bezet wordt.

Bij AIS in Genk werken 12 mensen. AIS Genk is een filiaal van Algemene Industriële Schilderwerken met hoofdkantoor in Herentals.