SN-personeel ontevreden over verdeling bonussen

Het gemeenschappelijke vakbondsfront bij SN Brussels Airlines heeft een brief gestuurd naar de directie. Het personeel is ontevreden over de manier waarop de hoogte van de bonussen is bepaald.

Belga

Momenteel zijn geen acties of overleg gepland.

De SN-directie heeft afgelopen week het personeel een bonus beloofd, omdat alle ex-Sabeniens hebben ingeleverd bij de start van SN en omdat het bedrijf snel winstgevend werd. Daarover is het personeel uiteraard verheugd.

Minder vreugde is er over het feit dat het kaderpersoneel meer krijgt dan de rest, aldus Nathalie Hiel van de christelijke vakbond ACV. De kaderleden krijgen ongeveer twee weken loon (bruto), afhankelijk van hun evaluatie. De rest van het personeel krijgt 150 euro (bruto) en een cadeaubon van 35 euro.

De directie had vorig jaar tijdens een ondernemingsraad de bonus al aangekondigd. Toen was gesproken over een percentage van de winst, waarbij kaderpersoneel dubbel zoveel zou krijgen als de rest. Toen al protesteerden de personeelsvertegenwoordigers, maar de directie stelde toen dat ze de beslissing autonoom kon nemen. Nadien is de zaak niet meer besproken.

Nu stelt de directie tegenover VRT-radio dat sinds de start van SN alle personeelsleden al opslag kregen, met uitzondering van het kaderpersoneel.