Espanyol Barcelona: optie op Lemmens wordt niet gelicht

De Spaanse voetbaleersteklasser Espanyol Barcelona zal de optie van twee jaar op doelman Erwin Lemmens niet lichten, meldt de Spaanse krant El Mundo deportivo op haar website.

Belga

Cristobal Parralo, sportief directeur van de Catalaanse club, bevestigde dat Espanyol het contract van onze landgenoot niet met twee jaar zal verlengen, zoals de optie, die afloopt op 31 maart, voorziet. "We hebben dit gemeld aan de makelaar van Lemmens. Hij mag vanaf nu beginnen zoeken naar een nieuwe club", aldus Parrolo, die toch de deur niet helemaal dichtslaat. "Dit betekent echter niet dat we op het einde van het seizoen geen nieuw akkoord kunnen bereiken".

Lemmens speelt al zes jaar in Spanje, en is aan zijn tweede seizoen bezig bij Espanyol. Voordien speelde hij bij Santander. De voormalige keeper van Beveren was vorig seizoen titularis, maar moest dit seizoen zijn plaats afstaan aan de Kameroener Carlos Kameni, die afgelopen zomer overkwam van Le Havre. De 28-jarige Lemmens was geblesseerd bij het begin van het seizoen, en kwam nadien niet van de bank af.