Proces Michael Jackson: psycholoog van tienerjongen getuigt

Een psycholoog heeft woensdag op het proces van Michael Jackson getuigd over wat een tienerjongen hem vertelde over ongewenste seksuele aanrakingen door de popster.

Belga

De adolescent, die zegt dat hij in maart en februari 2003 seksueel misbruikt werd door de zanger op diens landgoed Neverland, deed aan Stanley Katz zijn beklag over de aanrakingen.

Dinsdag stemde rechter Rodney Melville er onder voorwaarden mee in dat Katz als getuige werd opgeroepen. "Hij mag zijn mening niet geven over de geloofwaardigheid" van het vermoedelijke slachtoffer of diens broer, zei de rechter in afwezigheid van de jury.

Jackson kwam woensdag glimlachend op het proces aan, dat aan zijn vijfde week toe is. Hij was omringd door zijn ouders en droeg een donker pak met een roze vest eronder.

De zitting opende met het getuigenis van een stewardess die dinsdag al aan het woord kwam en die op de vlucht werkte waar de jongen die Jackson beschuldigt, tot het drinken van wijn aangezet zou zijn. Cynthia Bell zei dat de jongen zich "erg onbeleefd" gedroeg op de vlucht van Miami naar Santa Barbara. Ze zag hoe hij op het vliegtuig puree gooide naar de lijfarts van de popzanger en zei ook dat hij "veeleisend" was. "Hij gedroeg zich alsof ik zijn meid was."

Volgens de stewardess kon de jongen onmogelijk alcohol hebben gedronken op de vlucht en zag ze hem nooit aan het glas van Jackson drinken.