Fourniret: voorbereidingen voor zoekwerken starten op 11 april

Tijdens de week van 11 april moeten voorbereidende werkzaamheden beginnen voor zoekwerk in een eigendom van Michel Fourniret in Sart-Custinne.

Belga

Het parket van Dinant wil niets kwijt over de reden of het doel van de graafwerken. Het lijkt aannemelijk dat de actie iets te maken heeft met de laatste verklaringen van Monique Olivier.

Tijdens ondervragingen in februari van dit jaar legde Monique Olivier verklaringen af over een reeks nieuwe feiten die haar man in België zou hebben gepleegd. Enkele van die verklaringen trok de vrouw nadien weer in. Maandag 28 februari werd Olivier meegenomen naar de voormalige woning van het echtpaar in Sart-Custinne. Ook onderzoeksrechter Bernard Claude en substituut Philippe Morandini gingen mee naar het huis.

Er zullen nu voor de derde keer zoekwerken plaatsvinden in Sart-Custinne. De eerste keer gebeurde dat op 1 juli 2003. Toen werd zowel de woning als de tuin doorzocht. Tijdens de zomer van 2004 werd er voor de tweede keer gezocht in Sart-Custinne, meer bepaald op een specifieke plaats achter de woning.

Ook op andere plaatsen zijn al zoekacties gehouden. In februari 2004 werd een huis in Bougnimont (Libramont) doorzocht dat gerestaureerd was door Fourniret. Ook in een bos dichtbij Sart-Custinne en in een vijver in Rienne vonden zoekacties plaats.

Alle zoekacties die tot nu toe in België zijn gehouden, hebben niets opgeleverd. In het kasteel van Sautou in de Franse Ardennen werden wel twee lichamen gevonden, namelijk die van Jeanne-Marie Desramault en van Elisabeth Brichet.