België-Bosnië - Antheunis: "Dit is mijn antwoord!"

"Toen op het scorebord na amper 50 seconden 0-1 te lezen stond" gaf Antheunis toe, "dacht ik dat de geluksfee ons voor de zoveelste maal in de steek liet. Ik bleef er echter van overtuigd dat we de situatie konden keren. Op voorwaarde evenwel dat Bosnië op een tegenaanval geen tweede doelpunt scoorde. Het schot van Mpenza op de paal bracht me opnieuw aan het twijfelen. Zou de afwerking dan opnieuw te wensen overlaten?"

Belga

Deze mooie zege, weliswaar tegen een mindere tegenstrever, betekent in elk geval een personlijk succes voor Antheunis. "Dit is mijn antwoord op alles wat werd gezegd en geschreven over mijn ploeg, en vooral over de gebruikte methodes. Maar het is vooral een geschenk voor ons publiek. Het werd tijd dat de toeschouwers eens met een tevreden gevoel huiswaarts mochten keren. Zelfs al was niet alles perfect. Maar iedereen heeft wel kunnen constateren dat België, met een team samengesteld met spelers in vorm die ook nog regelmatig aan de bak komen in hun club, een eerbaar niveau haalt. Ik wist wat ons te wachten stond toen Emile Mpenza om een of andere reden niet van de partij was. Of toen Thomas Buffel op de bank zat bij Feyenoord. Zelfs toen Yves Vanderhaeghen niet beschikbaar was. Tegen Bosnië waren ze echter van de partij en zorden ze mee voor de gretigheid van een supergemotiveerde groep. Bovenal is het een kwestie van vorm. Ik wil vooral benadrukklen dat de inzet nooit te wensen overliet. Zelfs niet in Egypte waar de bal vierkant draaide. Maar nooit werd ik in de steek gelaten door de spelers" aldus Antheunis.

Het komt er nu op aan te bevestigen tegen San Marino. "Ik weet dat we met een 6 op 6 opnieuw aansluiting krijgen met het peloton. San Marino is weliswaar Real Madrid niet, maar evenmin een ploeg van loodgieters zoals ik ergens las. We moeten opnieuw ons spel goed verzorgen en spelen met dezelfde inzet als vanavond. Het wordt echter niet zo gemakkelijk als velen denken..."

Blaz Sliskovic toonde zich na afloop een eerlijk verliezer. "Misschien vallen de cijfers te zwaar uit, maar de Belgen verdienen dit succes. Met reden vreesde ik de Belgische agressiviteit. Op dat vlak hebben ze mijn spelers een lesje geleerd. Wij verloren haast alle duels. Spijtig dat spelers als Bajic en Beslija hun zenuwen niet meester bleven en hun nervositeit vlug overzetten op de rest van de ploeg. Zeker vier à vijf spelers speelden onder hun niveau, en dan wordt het een onmogelijke opdracht. Maar misschien zijn we wel minder sterk dan we denken. Vooral dan in deze wedstrijd. Er rest ons nog een kleine kwalificatiekans en ik wens de Belgen veel succes in hun verdere campagne. Rendez-vous echter op 3 september in Sarajevo..."