ATP Miami: Justine Henin-Hardenne naar achtste finales

Justine Henin-Hardenne (WTA 40) heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van het met 3,1 miljoen dollar (2,39 miljoen euro) gedoteerde WTA-toernooi van Miami. In de derde ronde haalde het 19e reekshoofd het in 58 minuten makkelijk met 6-3 en 6-2 van de Spaanse Nuria Llagostera Vives (WTA-72).

Belga

BR> Nuria Llagostera Vives had in de tweede ronde verrassend de Russische Vera Zvonareva (WTA 11) uitgeschakeld, maar tegen Henin-Hardenne kon ze weinig weerwerk bieden. Ze leidde in de eerste set wel met 3-2, maar Henin-Hardenne won vervolgens vier games op rij en haalde in 28 minuten die eerste set binnen.

In de tweede set hield de Spaanse tot 2-2 gelijke tred met 'Juju', maar opnieuw won deze 4 spelletjes na elkaar, en met haar tweede wedstrijdbal plaatste ze zich voor de 1/8e finales.

In die 1/8e finales speelt onze landgenote tegen de Australische Alicia Molik (WTA 8), het 7e reekshoofd, die in de derde ronde de Argentijnse Gisela Dulko (WTA 30), 29e reekshoofd, versloeg met 3-6, 6-3, 6-4.

Molik en Henin-Hardenne stonden al drie keer tegenover elkaar, en telkens won de Waalse zonder ook maar één set toe te staan. Hun laatste confrontatie dateert echter al van 2003.