ATP Miami: Malisse ontkent dat hij lijnrechter beledigde

Xavier Malisse, die vrijdag uitgesloten werd in de tweede ronde van het Masters Series-toernooi van Miami, ontkende zaterdag dat hij een lijnrechtster beledigd zou hebben.

Belga

Onze landgenoot had de eerste set met 6-3 gewonnen tegen de Spanjaard David Ferrer. In de tweede set stond het 5-5 gelijk toen Malisse het oneens was met een beslissing van de lijnrechtster. "Ik ben met haar in discussie gegaan, ik heb haar willen tonen waar de bal echt terecht kwam, maar ze heeft iets wat ik zei verkeerd begrepen", verklaarde Malisse, die zo'n 8000 euro, het prijzengeld voor een plaats in de tweede ronde, aan zijn neus ziet voorbijgaan. Bovendien wacht hem meer dan waarschijnlijk een fikse boete van de ATP.

Malisse geeft toe dat hij een bal wild wegsloeg. Na zijn uitsluiting trapte hij ook nog een stoel weg en sloeg hij zijn racket stuk. "Maar dat gebeurde allemaal na de feiten. Daarvoor werd ik niet gediskwalificeerd, wel omdat de lijnrechtster dacht dat ik iets beledigend zei. Ze heeft een woord verkeerd begrepen en dacht iets te horen wat erop lijkt. Ik ga proberen dit ongedaan te laten maken, want wat me hier overkomt is echt onrechtvaardig. Ik denk er niet aan om van dat standpunt af te wijken. Ik heb immers niets misdaan", besloot Malisse, die eerder in zijn carrière al wel eens conflicten kende met scheidsrechters.

Een woordvoerder van de ATP gaf aan dat Malisse beroep kan aantekenen tegen zijn diskwalificatie bij Richard Ings, de vice-voorzitter van de ATP, die instaat voor het naleven van de reglementen.