WTA Miami: Henin-Hardenne met wat moeite naar 3de ronde

Justine Henin-Hardenne heeft haar rentree op de courts winnend afgesloten. In de tweede ronde van het WTA-toernooi van Miami (VSt/3,1 miljoen dollar/hardcourt) speelde de Waalse ex-nummer één van de wereld vrijdag haar eerste officiële partij sinds de US Open vorig jaar.

Belga

Ze haalde het niet zonder moeite van de Amerikaanse Abigail Spears (WTA-78) in twee sets: 6-4, 6-3 in 1u14. In de derde set kwam Henin-Hardenne, die teruggevallen is naar de 40e plaats op de wereldranking, 0-3 achter, maar ze zette snel orde op zaken. Toch had de Rochefortoise het in haar eerste duel ooit tegen Spears niet onder de markt: ze lukte slechts 43 procent van haar eerste opslagen, maakte maar 12 winners (waaronder 1 ace) en 28 directe fouten. De Amerikaanse maakte zelfs een winner meer dan Henin (13) en 29 directe fouten.

Henin mag dan wel in december meegedaan hebben in de 'Women Tennis Trophy', een exhibitietoernooi in Charleroi, haar laatste officiële match dateerde van begin september in de 1/8e finales van de US Open: 6-3, 6-2 verlies tegen de Russin Nadia Petrova. Henin voelde toen echter nog steeds de naweeën van het cytomegalovirus, dat haar in het voorjaar wegens extreme vermoeidheid heel wat maanden kostte. Begin dit jaar strooide een ontsteking in de knie opnieuw roet in het eten.

Als 19e reekshoofd is Henin-Hardenne vrij in de eerste ronde. In de derde ronde neemt ze het op tegen de Spaanse Nuria Llagostera Vives (WTA-72), die verrassend de als negende geplaatste Russische Vera Zvonareva (WTA-11) wipte met 3-6, 6-3, 6-1. Ook tegen de Spaanse wordt het voor Henin de eerste keer op het WTA-circuit.

Aangeboden door onze partners